// Αρχή

Mήνυμα Προέδρου


Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

Η Χώρα βρίσκεται μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση και αναπτυξιακή ευκαιρία που της δίνει τη δυνατότητα  να αφήσει πίσω της τις παθογένειες του παρελθόντος και να προσαρμοστεί στις νέες προκλήσεις, προοπτικές και μελλοντικές τάσεις που εκτυλίσσονται σε παγκόσμιο, και ευρωπαϊκό επίπεδο. 

H αξιοποίηση σημαντικών πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, η μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων, και το νέο ΕΣΠΑ αποτελούν το καύσιμο στο όχημα της ανάπτυξης που θα μας οδηγήσει μπροστά. Ο μελετητικός κλάδος βρίσκεται στην κορυφή αυτών των εξελίξεων καθώς κατέχει κομβικό ρόλο και αποτελεί τον πιο σημαντικό πυλώνα στην υλοποίηση των τεχνικών και αναπτυξιακών έργων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα που αποτελούν και την ραχοκοκαλιά της οικονομίας.

Διαβάστε περισσότεραΣχετικά με τον ΣΕΓΜ

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Εταιρειών-Γραφείων Μελετών (ΣΕΓΜ) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 1981 και εκπροσωπεί τις ελληνικές εταιρείες που έχουν ως κύριο αντικείμενο ενασχόλησης την παροχή μελετητικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών στον προγραμματισμό, στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση τεχνικών και αναπτυξιακών έργων και προγραμμάτων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

Βασικοί στόχοι του ΣΕΓΜ είναι:
  • η προάσπιση και η κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μελών του,
  • η διαρκής βελτίωση των συνθηκών άσκησης του επαγγέλματος των μελών του,
  • η διαρκής ανάπτυξη και διεύρυνση των δραστηριοτήτων των μελών του,
  • η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των μελών του,
  • η προβολή του Έργου των μελών του στο κοινωνικό σύνολο και
  • η συνεχής βελτίωση της επιστημονικής στάθμης των μελών του.
Διαβάστε περισσότεραΤο συνέδριο θα ξεκινήσει σε: