Χαιρετισμός

Αγαπητοί συνάδελφοι,


Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό ανακοινώνουμε τη διεξαγωγή του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Παιδιατρικής Νοσηλευτικής, με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Παιδιατρικών Νοσηλευτικών Εφαρμογών του Τμήματος Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ με το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και την Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Νοσηλευτικής στις 8-10 Ιουνίου 2023, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Η Παιδιατρική Νοσηλευτική αποτελεί σε παγκόσμιο επίπεδο ένα αυτόνομο επιστημονικό πεδίο, του οποίου οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και απαιτείται συνεχής επικαιροποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων των παιδιατρικών νοσηλευτών.
Οι προηγμένες τεχνολογικές εφαρμογές και το οικογενειοκεντρικό μοντέλο παροχής φροντίδας συνθέτουν το σύγχρονο πλαίσιο νοσηλευτικής διαχείρισης του παιδιατρικού ασθενή και της οικογένειάς του.

Το επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου, περιλαμβάνοντας θεματικές ενότητες που ικανοποιούν τις ανάγκες του σημερινού παιδιατρικού νοσηλευτή, στοχεύει στην παροχή νέας γνώσης και ανταλλαγής εμπειριών, οι οποίες θα αποτελέσουν κίνητρο και εφόδιο για την ουσιαστική αναβάθμιση των δομών της χώρας μας που παρέχουν φροντίδα σε παιδιατρικούς ασθενείς, σε πρωτοβάθμιο και τριτοβάθμιο επίπεδο. Παράλληλα, με την ενότητα των προφορικών ανακοινώσεων, ελπίζουμε πως οι νέοι ερευνητές θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν το έργο τους και τις γνώσεις τους με το ευρύτερο επιστημονικό κοινό.

Εγκαινιάζοντας και αγκαλιάζοντας με σεβασμό προς τον παιδιατρικό νοσηλευτή τη νέα αυτή επιστημονική εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Νοσηλευτικής, ευελπιστούμε στην ενεργή συμμετοχή όλων των παιδιατρικών νοσηλευτών που εργάζονται με παιδιατρικούς ασθενείς και τις οικογένειές τους και τους ανερχόμενους επιστήμονες που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Παιδιατρική Νοσηλευτική. Η συνεργασία ορόσημο με το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας περιόδου, στην οποία ο σύγχρονος νοσηλευτής ως ισότιμο μέλος της διεπιστημονικής ομάδας, παρέχει υψηλή ποιότητα παροχής παιδιατρικής νοσηλευτικής φροντίδας.

Στοχεύοντας στην προαγωγή της Παιδιατρικής Νοσηλευτικής της χώρας μας, σας περιμένουμε όλους.

Με εκτίμηση,

Ιωάννα Βουτουφιανάκη
Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής
Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ΩΚΚ
Βασιλική Μάτζιου
Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής
Καθηγήτρια Παιδιατρικής Νοσηλευτικής
Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Νοσηλευτικής