Χαιρετισμός

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στο Συνέδριο με τίτλο "Genitourinary Cancers in the Era of Precision Medicine", που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο Divani Caravel, στις 3-4 Δεκεμβρίου 2021.

Η εκδήλωση αυτή διοργανώνεται από την Ελληνική Ερευνητική Ομάδα Ουρο-Γεννητικού Καρκίνου (ΕΕΟΟΓΕΚ) αποτελώντας συνέχεια των τριών προηγούμενων κεντρικών μας Συνεδρίων, που διεξάγονται από το 2014. Φέτος, το πρόγραμμα του Συνεδρίου θα εστιασθεί κυρίως στις εξελίξεις που συντελέστηκαν πρόσφατα στον τομέα της εξατομίκευσης της θεραπείας των καρκίνων του ουροποιογεννητικού συστήματος. Εναρμονιζόμενοι με την επικέντρωση αυτή, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ένα κλινικό φροντιστήριο προκειμένου οι σύνεδροι να εξοικειωθούν με την μεθοδολογία που χρησιμοποιείται για την εξατομίκευση αυτή, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο ο γιατρός μπορεί να χρησιμοποιήσει τις αντίστοιχες πληροφορίες. Παράλληλα, θα αναφερθούν τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τα σημαντικότερα διεθνή Συνέδρια που διεξήχθησαν την τριετία 2019-2021, συμπεριλαμβανομένου και του EMUC21, το οποίο θα διεξαχθεί στη χώρα μας το Νοέμβριο. Αναλύοντας τις εξελίξεις αυτές, θα προσπαθήσουμε μαζί σας να προβλέψουμε τις αλλαγές στις κατευθυντήριες οδηγίες που θα διαμορφωθούν στο άμεσο μέλλον. Η Οργανωτική Επιτροπή προσβλέπει στη μαζική συμμετοχή σας από την οποία εξαρτάται αποκλειστικά η επιτυχία αυτής της προσπάθειας και η οποία θα έχει, εκτός των άλλων, έντονο σημειολογικό χαρακτήρα, λόγω της επιστροφής σε εκπαιδευτικές εκδηλώσεις με την αμεσότητα και τον διαδραστικό χαρακτήρα της φυσικής παρουσίας.

Τέλος, τονίζοντας τη συνέχεια και απονέμοντας τον προσήκοντα σεβασμό στους θεμελιωτές της Ουρογεννητικής Ογκολογίας στην Ελλάδα, όπως και στα προηγούμενα Συνέδρια, θα απονεμηθεί το βραβείο «Κωνσταντίνος Δημόπουλος» στις τρεις αναρτημένες εργασίες που θα επιλέγουν από την αντίστοιχη επιτροπή.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΕΕΟΟΓΕΚ

Αριστοτέλης Μπάμιας
Καθηγητής Θεραπευτικής-Παθολογίας-Ογκολογίας,
Διευθυντής, Β' Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική,
Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, ΠΓΝ «Αττικόν»