Χαιρετισμός

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στο συνέδριο «Αττικές Ημέρες Παθολογίας» που θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Divani Caravel από 22 έως 23 Οκτωβρίου 2021 και οργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από την Β’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών.

Οι «Αττικές Ημέρες Παθολογίας» αποτελούν την ετήσια κεντρική εκπαιδευτική εκδήλωση της Β’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής. Η ενθουσιώδης συμμετοχή της πρώτης εκδήλωσης του 2020, κάτω από τους πρωτόγνωρους, τότε, περιορισμούς, λόγω της πανδημίας, μας οδήγησαν στην κατάρτιση του Επιστημονικού Προγράμματος του 2021 σε παρόμοιες βάσεις. Θα περιλαμβάνει τις σημαντικές εξελίξεις στα γνωστικά πεδία της Παθολογίας, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την αναγκαιότητα της διεπιστημονικής προσέγγισης για τη βέλτιστη αντιμετώπιση των ασθενών μας. Το επιστημονικό πρόγραμμα διαρθρώνεται κυρίως με Στρογγυλές Τράπεζες που συμμετέχουν ειδικότητες της Παθολογίας, αλλά και άλλων τομέων της Ιατρικής. Παράλληλα, ευελπιστούμε ότι θα προβάλουμε την αξία της Παθολογίας ως πεδίου, με δυνατότητες ευρείας συνεργασίας της Κλινικής μας, όχι μόνο εντός του ΑΤΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου, αλλά και εκτός αυτού, μία συνεργασία που αποτελεί αταλάντευτο στόχο και συνεχή μας επιδίωξη.

Το Συνέδριο αυτό ελπίζουμε ότι φέτος θα διοργανωθεί κάτω από καλύτερες συνθήκες, όσον αφορά την πανδημία, και αυτό θα ενισχύσει τον διαδραστικό του χαρακτήρα, που αποτελεί έναν από του πιο σημαντικούς στόχους μας. Για τον λόγο αυτό απευθύνουμε θερμή έκκληση για την μαζική σας παρουσία. Ειδικά η συμμετοχή νέων συναδέλφων θα αποτελέσει βασικό στοιχείο για την επιτυχία αυτής της επιστημονικής εκδήλωσης, ενώ παράλληλα τα σχόλια και οι υποδείξεις σας θα μας βοηθήσουν να βελτιωθούμε και να διοργανώσουμε ακόμη καλύτερες ΑΤΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ στο μέλλον.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Αριστοτέλης Μπάμιας
Καθηγητής Θεραπευτικής- Παθολογίας- Ογκολογίας
Διευθυντής Β’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ»