// Χαιρετισμός

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στo Κλινικό Φροντιστήριο  με θέμα "Καρκίνος Ουροθηλίου και Έξω Γεννητικών Οργάνων" που θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Divani Caravel την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 και οργανώνεται από την Ελληνική Ερευνητική Ομάδα Ουρο-Γεννητικού Καρκίνου (ΕΕΟΟΓΕΚ). 

Η εκδήλωση αυτή περιλαμβάνεται στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της ΕΕΟΟΓΕΚ και αποτελεί συνέχεια του πρώτου μας Κλινικού Φροντιστηρίου, που διοργανώθηκε πριν δύο χρόνια. Ο στόχος του φροντιστηρίου παραμένει η ενημέρωση, κριτική ανάλυση αλλά και συσχέτιση των σύγχρονων κατευθυντήριων οδηγιών του καρκίνου του ουροθηλίου και έξω γεννητικών οργάνων με την ελληνική καθημερινή κλινική πράξη. Σκόπιμα αυτή τη φορά συμπεριλάβαμε Συνεδρίες με όχι ιδιαίτερα συχνούς όγκους (όρχεις, πέος, ουρήθρα), ώστε να υπάρχει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για τους νεώτερους συναδέλφους, οι οποίοι δεν έχουν εκτεταμένη έκθεση σε τέτοια νοσήματα, αλλά και να τους υποδηλώσει την ευκαιρία να επικεντρωθούν στους όγκους αυτούς, στους οποίους υπάρχει κλινικό και ερευνητικό κενό στον ελληνικό χώρο. Παράλληλα, διατηρούμε τον διαδραστικό χαρακτήρα των Φροντιστηρίων με την παρουσίαση πραγματικών περιστατικών από νέους συναδέλφους και διεξοδική συζήτησή τους στα πλαίσια των σύγχρονων εξελίξεων στον ουρογεννητικό καρκίνο. 

Η Οργανωτική Επιτροπή ελπίζει στην μαζική και ενθουσιώδη συμμετοχή σας, όπως συνέβη και στο πρώτο Φροντιστήριο. Ιδιαίτερα η παρουσία νέων συναδέλφων που ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τον ουρογεννητικό καρκίνο και που θα αποτελέσουν την μελλοντική πρώτη γραμμή της έρευνας και της αντιμετώπισης αυτών των νοσημάτων αποτελεί κομβικό κριτήριο για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας.


Με εκτίμηση,

Καθηγητής Χαράλαμπος Δεληβελιώτης
Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής ΕΕΟΟΓΕΚ