Νίκος Ρουσάνογλου

Δημοσιογράφος, «Καθημερινή»

Ο κύριος Νίκος Ρουσάνογλου έχει εργασθεί ως δημοσιογράφος σε οικονομικά ειδησεογραφικά μέσα, τόσο έντυπα όσο και online από τον Αύγουστο του 1999. Αρθρογραφεί ενεργά στην εφημερίδα Καθημερινή τα τελευταία 19 χρόνια με εμπειρία στον τομέα των ακινήτων, των κατασκευών και τον κλάδο του τσιμέντου, την τεχνολογία και τη ναυτιλιακή βιομηχανία, καθώς και τη διαχείριση, τη διεθνή οικονομία και τις επιχειρήσεις.
Έχει συνεργαστεί με διάφορα περιοδικά, όπως την ελληνική έκδοση της Fortune και την Οικονομική & Βιομηχανική Επιθεώρηση, και είναι επίσης ο επικεφαλής της εφημερίδας www.hellenicshippingnews.com από το 2007 μέχρι σήμερα.
Η εργασιακή του εμπειρία περιλαμβάνει μια διετία ως τηλεοπτικός παρουσιαστής για το χρηματοπιστωτικό κανάλι SBC, όπου προετοίμαζε και παρουσίαζε εβδομαδιαία εκπομπή για τη διεθνή ναυτιλία.
Αποφοίτησε το 2004 από το Τμήμα Μέσων και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων των Ημερησίων Εφημερίδων της Αθήνας από το 2006. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά (Proficiency) και έχει προπτυχιακά (Bachelor Degrees) στα Γαλλικά και Ιταλικά. Είναι παντρεμένος από το 2014 και έχει μια κόρη 4 ετών.