Ιωάννης Γκόλιας

Πρύτανης Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Ο Ιωάννης Γκόλιας είναι Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Καθηγητής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. και Διευθυντής του Εργαστηρίου Κυκλοφοριακής Τεχνικής. Είναι Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π., με Μάστερ και διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.
Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες συγκοινωνιακές μελέτες και μελέτες σκοπιμότητας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και υπήρξε ο επιστημονικός υπεύθυνος σε μεγάλο αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 200 άρθρα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια και έχει λάβει περισσότερες από 4.100 αναφορές. Διετέλεσε και είναι μέλος σε μεγάλο αριθμό επιστημονικών και ερευνητικών επιτροπών της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Διετέλεσε Υπηρεσιακός Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Μεταφορών, Πρόεδρος και Κοσμήτορας της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών Ε.Μ.Π., Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Οργανισμού Αθήνας, Μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ενοποίησης των Αρχαιολογικών Χώρων, Αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου Αθηναίων, Μέλος της Επιτροπής για την αξιολόγηση Σχολών Πολιτικών Μηχανικών της Κροατίας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Μεταφορών.


« Επιστροφή