Ελευθέριος Τσιάβος

Senior Expert, Team Leader "EFSD Guarantee", European Commission, International Cooperation and Development, Unit C7, "Coordination of the EIP Secretariat and Blending Facilities"

Ο Ελευθέριος Τσιάβος είναι Πολιτικός Μηχανικός και εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως ανώτερος εμπειρογνώμων για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Επενδυτικού Σχεδίου.
Εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 1996 και διετέλεσε τεχνικός σύμβουλος στις αντιπροσωπείες στην Γουιάνα (1996-2001) και στην Αιθιοπία, το Τζιμπουτί και την Αφρικανική Ένωση (2001-2005). Το 2005 ορίσθηκε στις Βρυξέλλες υπεύθυνος για προγράμματα στους τομείς του περιβάλλοντος, αγροτικής ανάπτυξης και των υποδομών στις χώρες της Αφρικής, Καραϊβικής και του Ειρηνικού Ωκεανού.
Από το 2011 εργάζεται για τον προσδιορισμό επενδύσεων στις αναπτυσσόμενες χώρες, συνδυάζοντας την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με χρηματοδότηση από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως οι αναπτυξιακές τράπεζες.
Πριν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάστηκε στην Ελλάδα στο σχεδιασμό και την επίβλεψη έργων πολιτικού μηχανικού, ιδιωτικών και δημοσίων.


« Επιστροφή