Ιωάννης Καρνέσης

Ο Γιάννης Καρνέσης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1985. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Είναι διπλωματούχος Πολιτικός μηχανικός της πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εκπροσωπεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στο Executive Board της Conference of European Directors of Roads (CEDR).

Ο κ. Καρνέσης ανέλαβε καθήκοντα Προϊσταμένου της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Κατασκευής Έργων με Σύμβαση Παραχώρησης Πελοποννήσου και Βορείου Ελλάδος του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών από το Μάιο του 2008. Η Υπηρεσία αυτή ασκεί καθήκοντα εποπτείας Μελέτης και Κατασκευής των Αυτοκινητοδρόμων Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσάκωνα, Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο-Σπάρτη καθώς και του Τμήματος Μαλιακός Κλειδί του ΠΑΘΕ (οδικές παρακάμψεις Τεμπών και Πλαταμώνα) που υλοποιούνται με Συμβάσεις Παραχώρησης. Επίσης, είναι Υπεύθυνος για τη δημοπράτηση και ανάθεση της Σύμβασης Παραχώρησης του νέου Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης στο Καστέλι Πεδιάδος.
Έχει διατελέσει Πρόεδρος-Μέλος Επιτροπών και Συμβουλίων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και εποπτευομένων φορέων αυτού.
Υπηρετεί στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ) από το 1985 έχοντας θέσεις ευθύνης από το 2002.


« Επιστροφή