Πάνος Χατζηπάνος

Ο κ. Πάνος Χατζηπάνος είναι Πολιτικός Μηχανικός (Dr.Eur.Eng) με σπουδές στα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και Salford της Μεγάλης Βρετανίας. Κατέχει μεταπτυχιακό (M.Phil.) και διδακτορικό τίτλο (Ph.D.) στη Διαχείριση Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Κατέχει την ανώτατη πιστοποίηση διαχείρισης υδατικών πόρων (Diplomate Water Resources Engineer (D.WRE) από την American Academy of Water Resources Engineers (AAWRE) καθώς και μια σειρά επαγγελματικών πιστοποιήσεων σε Project Management. Από το 1983 και μετά κατείχε διάφορες θέσεις ευθύνης σε κατασκευαστικές εταιρείες ενώ ήταν συνιδρυτής το 1992 της εταιρείας ΤΡΙΑΣ ΑΤΕ της οποίας υπήρξε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος μέχρι το 2000. Το 2000 συν-ίδρυσε την εταιρεία ΤΕΧΝΕΡΓΑ ΑΕ και κατείχε την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου μέχρι το 2004. Παραμένει κύριος μέτοχος της εταιρείας μέχρι και σήμερα.

Το 2004, ίδρυσε την ECONTECH Α.Ε., εταιρία συμβούλων μηχανικών, με ιδιαίτερη έμφαση στην διοίκηση και διαχείριση κατασκευαστικών έργων. Είναι επίσης Principal της εταιρείας PMO Advisory, New Jersey, USA. Παράλληλα, είναι σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας, του UNOPS και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα Project Portfolio Management σε μεγάλα έργα υποδομών. Έχει συγγράψει (Co-Author/Core Committee Member) τέσσερα διεθνή πρότυπα (ANSI/PMI Standard) στον επιστημονικό τομέα της Διοίκησης Έργων, συμμετέχει στην διεθνή επιτροπή συγγραφής της σειράς προτύπων ISO 21500 για την Διοίκηση Έργων, και συμμετέχει στις επιτροπές του ΕΛΟΤ για τα πρότυπα διοίκησης έργων και εφαρμογής BIM στην Ελλάδα.

Είναι Πρόεδρος του PMI – Greece, είναι Πρόεδρος του Ελληνικού τμήματος της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Πολιτικών Μηχανικών (ASCE – Hellenic Section), και έχει διατελέσει (2009 – 2012), Πρόεδρος, της επιτροπής Design, Procurement, Construction (DPC) του PMI για την Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την Αφρική.


« Επιστροφή