// Μήνυμα Προέδρου

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας καλωσορίζω στη Θερινή Συνεδρία της ΕΔΑΕ, που ως συνήθως, γίνεται λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές στην Αθήνα.

Είναι αλήθεια ότι είχαμε την ευκαιρία μέσα σε έναν μήνα να παρακολουθήσουμε αρκετά ενδιαφέροντα συνέδρια και ημερίδες.
Η επιτυχημένη 14η Δερματολογική Διημερίδα της Γ’ Δερματολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Α. Συγγρός», το Εαρινό Πανευρωπαϊκό Συνέδριο και το Συνέδριο του Μελανώματος, μας προσέφεραν γνώσεις αλλά και την ευκαιρία να συναντηθούμε, να κουβεντιάσουμε και να προβληματισθούμε για μια ακόμα φορά με τα όσα συμβαίνουν στον χώρο της Υγείας και στην ειδικότητά μας, στην πατρίδα μας.

Κατά την διάρκεια των ανακοινώσεων της Εταιρείας, θα σας ενημερώσουμε για τις ενέργειες που έγιναν τους τελευταίους μήνες πάνω στα ζητήματα που μας απασχολούν.

Το πρόγραμμα της Θερινής Ημερίδας περιλαμβάνει θέματα επίκαιρα και ιδιαίτερα ενδιαφέροντα. Είναι βέβαια αρκετά δύσκολο μέσα στο πλήθος των εκδηλώσεων να αποφύγουμε επαναλήψεις. Αλλά αυτό είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να το συζητήσουμε στα πλαίσια του συντονισμού των εκδηλώσεων και – ίσως – του περιορισμού του κατακερματισμού που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, με συνέπεια να δεχόμαστε τα παράπονα, ιδιαίτερα των νέων συναδέλφων που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα που συνεπάγονται οι συνεχείς μετακινήσεις.

Με αυτές τις σκέψεις, θα ήθελα να ευχηθώ «Καλό Καλοκαίρι» σε σας και τις οικογένειές σας.

Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Σωτηριάδης