// Χαιρετισμός

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η εγκυμοσύνη και ο τοκετός θα έπρεπε να αποτελούν μια ασφαλή και ευχάριστη εμπειρία για τις γυναίκες, τις οικογένειές τους, αλλά και τους παρόχους υγείας.

Εντούτοις, οι επείγουσες ιατρικές και χειρουργικές καταστάσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ύστερα από τον τοκετό είναι η πρώτη αιτία μητρικής νοσηρότητας και θνησιμότητας παγκοσμίως. Έχει υπολογισθεί ότι, σ’ όλον τον κόσμο, περισσότερες από 300.000 γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού, εξαιτίας κυρίως πλημμελούς φροντίδας.

Κύριος σκοπός, λοιπόν, της ιατρικής κοινότητας είναι η προσέγγιση βήμα-βήμα της διάγνωσης και αντιμετώπισης των επειγουσών καταστάσεων, με έμφαση στη συμμετοχή και προετοιμασία των μορφών εκπαίδευσης και ανάπτυξης πρωτοκόλλων. Αποτελεί, ακόμη, σκοπό η έμφαση της ανάγκης της συμμετοχής διαφόρων ιατρικών ειδικοτήτων στην αντιμετώπιση των καταστάσεων αυτών.

Η Γ΄ Μαιευτική- Γυναικολογική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης οργανώνει το 21ο Ιατρικό Συνέδριό της με θέμα:
«Επείγουσες καταστάσεις στην Αίθουσα Τοκετών», που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής, στις 4 & 5 Οκτωβρίου 2014. Για το λόγο αυτό έχουν προσκληθεί διακεκριμένοι επιστήμονες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα αναπτύξουν την εμπειρία και τις γνώσεις τους με διαλέξεις και στρογγυλά τραπέζια.

Σας καλωσορίζουμε, ελπίζοντας ότι η παρουσία σας στο Συνέδριο θα είναι εποικοδομητική και σας καλούμε να λάβετε ενεργά μέρος και να αποκομίσετε το μέγιστο δυνατόν επιστημονικό όφελος.

Δαυίδ  Ρούσσος
Πρόεδρος του Συνεδρίου
Καθηγητής Μαιευτικής- Γυναικολογίας Α.Π.Θ.
Διευθυντής Γ΄ Μαιευτικής- Γυναικολογικής Κλινικής
Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο»


// On-line Υπηρεσίες

Επιστημονικό Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα »