...at your service
-

Μήνυμα από την CEO

«Γυρίζοντας σχεδόν τέσσερις δεκαετίες πίσω, άνοιξη του 1976 περίπου, στα γραφεία της Hellenic Tours, θυμάμαι τα πρώτα μου βήματα στο χώρο του τουρισμού, σε ένα εκτεταμένο πεδίο ιδιαιτέρως ενδιαφέρον και δημιουργικό. Σχεδόν παράλληλα με την δική μου αρχή, το 1981, η κυρία Όλγα Δημοπούλου αρχίζει να συστήνει το δικό της γραφείο διοργάνωσης επιστημονικών, κυρίως, συνεδρίων. Δέκα χρόνια αργότερα, η παράλληλη πορεία μας βρίσκει κοινό σημείο συνάντησης ενώ η γνωριμία μας με τον κύριο Αριστείδη Τσαλδάρη το 1993 φανερώνει σημεία μεγάλης δυναμικής.

Το ρητό «η ισχύς εν τη ενώσει» επιβεβαιώνεται περίτρανα με την ίδρυση της Erasmus Horizon Ltd., κύριο αντικείμενο ενδιαφέροντος της οποίας ορίζεται ο συνεδριακός τουρισμός. Τα γραφεία, που μας φιλοξένησαν αρχικά, εκτείνονταν στους χώρους της εταιρείας Horizon, όπου και ξεκινά να δραστηριοποιείται ένα  από τα δυναμικότερα στελέχη μας, η Πηνελόπη Μητρογιάννη ενώ μερικούς μήνες αργότερα, το 1994, ενσωματώνεται στην πενταμελή μας ομάδα και η κ. Δημοπούλου. Μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα ο αριθμός των ατόμων που απασχολούνταν έθετε ως επιτακτική την ανάγκη μεταφοράς της έδρας μας σε μεγαλύτερο επαγγελματικό χώρο. Έτσι, το 1995 μεταφερθήκαμε σε ένα υπέροχο διαμέρισμα επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου, θεμελιώνοντας μία επιτυχή πορεία και καλωσορίζοντας την ίδια εποχή την Ανθή Βασιλειάδου, τον καλύτερο δυνατό οικονομικό διαχειριστή των εργασιών μας. Παρ’ όλα αυτά, η παραμονή μας εκεί δεν κράτησε πολύ. Τρία χρόνια αργότερα, εσωτερικές αλλαγές στη δομή της εταιρείας –η αποχώρηση του κ. Τσαλδάρη- προκαλούν αυτομάτως και αλλαγές σε εξωτερικά και περισσότερο πρακτικά ζητήματα: η οδός Δεινοκράτους στο Κολωνάκι γίνεται το ορμητήριο δεκαεπτά πλέον συνεργατών μας ενώ άκρως αισιόδοξες προοπτικές ανοίγονται για την Erasmus Ltd.

Οι αναμνήσεις από τις νοσταλγικές χρονιές που ακολουθούν με καταλαμβάνουν ακόμη. Στην ανατολή της νέας χιλιετίας, δημιουργείται το ενδοεταιρικό μας λογιστήριο, επικεφαλής του οποίου τίθεται η Νεκταρία Ρωμανού.  Οι διαδικασίες για μετατροπή του καταστατικού της Erasmus σε Α.Ε. ξεκινούν. Το 2001 ιδρύουμε την AirMaritime Erasmus Ltd. με έδρα τη Θεσσαλονίκη και βασικούς οργανικούς συνεργάτες τις κ. Νέλλη Κουλουρή και Ιφιγένεια Ταμπάκη. Στις αρχές του επόμενου έτους η εγκυρότατη οικονομική εφημερίδα «Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ», ιδιοκτησίας των αδερφών Αθανασιάδη, εκδηλώνει το αμέριστο ενδιαφέρον της και εν τέλει γίνεται ο τρίτος μέτοχος της εταιρείας μας. Στις 17 Δεκεμβρίου του 2002 η εορταστική ατμόσφαιρα των χριστουγεννιάτικων ημερών μεταφέρεται  στα ιδιόκτητα πλέον γραφεία της έδρας μας, σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης των Αθηνών, στην περιοχή του Hilton.

Στα χρόνια που ακολουθούν, η Erasmus, στελεχώνεται με περισσότερους από 25 σταθερούς συνεργάτες και αναδεικνύεται σε ηγέτιδα δύναμη στον χώρο της διοργάνωσης συνεδρίων υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών: ο όγκος των αδιάλειπτα τακτικών επιστημονικών συνεργασιών μας, η κατ’ εξακολούθηση εκδήλωση εμπιστοσύνης των ισχυρών πελατών μας καθώς επίσης το πλήθος και το εύρος των δραστηριοτήτων μας αποτελούν αδιάψευστες αποδείξεις του κύρους που απολαμβάνουμε. Αποκορύφωμα της συνεχούς ανοδικής πορείας μας αποτέλεσε η διοργάνωση του «15th Congress of EADV» στην πανέμορφη Ρόδο, τον Οκτώβριο του 2006, που φιλοξένησε πάνω από 12.000 συμμετέχοντες και 130 εκθέτες, όπως και η πιστοποίηση της ποιότητας των υπηρεσιών μας με ISO-9001 τον ίδιο χρόνο.

Το 2009 αποτέλεσε χρονιά ορόσημο για την εταιρεία μας. Για πρώτη φορά οργανώσαμε ένα Συνέδριο εξ’ ολοκλήρου στο εξωτερικό, το 2nd International Workshop on Focal Therapy and Imaging in Prostate and Kidney Cancer, το οποίο και στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία. Έκτοτε, η ERASMUS διοργανώνει κατά μέσο όρο 7 συνέδρια ανά έτος εκτός ελληνικών συνόρων.

Το 2013, η «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» αποχωρεί από τη μετοχική σύνθεση της εταιρείας και νέος τρίτος μέτοχος γίνεται η «KYVERNITIS TRAVEL S.A, μία από τις κορυφαίες εταιρείες παροχής ταξιδιωτικών υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Από την Αλεξανδρούπολη έως την Κρήτη και από το Λονδίνο έως το Κέιπ Τάουν, το όραμά μας συμπυκνώνει τις γειτονιές του κόσμου, γίνεται οδηγός επιτυχίας για περισσότερα από 50 έργα  κατά μέσο ετήσιο όρο, εμπνέει αισιοδοξία και γεμίζει περηφάνεια την κινητήρια δύναμη των δραστηριοτήτων μας: τους 25 αξιόλογους ανθρώπους της οικογένειας της Erasmus, που βαθιά ευχαριστώ.  

Γεωργία Τσάτσου

Συνιδιοκτήτρια & CEOMemberships

Erasmus S.A. is an official member of IAPCO, ICCA, HATTA, HAPCO and ACVB.
Erasmus S.A. has established and applies a quality management system for Congress & Exhibition Organizers as well as Incentive Travelling.

  icca hatta tuv