...at your service
-

Η ιστορία μας

Τα πρώτα βήματα

Γυρίζοντας πίσω στο χρόνο, η Erasmus ιδρύθηκε το 1993 από μια ομάδα τριών ατόμων, που έως τότε απασχολούνταν στην τουριστική βιομηχανία: Την κ. Γεωργία Τσάτσου, την κ. Όλγα Δημοπούλου και τον κ. Αριστείδη Τσαλδάρη. Η εταιρεία συστάθηκε και συστήθηκε αρχικά ως «ERASMUS HORIZON ltd.», πέντε χρόνια όμως αργότερα, όταν ο κ. Τσαλδάρης αποσύρθηκε, μετονομάστηκε σε «ERASMUS ltd.». Αν και η εταιρεία ξεκίνησε τις εργασίες της με λιγοστό προσωπικό έως το έτος 1998 διέθετε ήδη μια δυναμική ομάδα 17 ατόμων. Οι προσδοκίες που άρχισαν να αναπτύσσονται ήταν κάτι περισσότερο από ελπιδοφόρες και αισιόδοξες.

Συνεργασίες ορόσημο

Το 2002 η εγκυρότατη οικονομική εφημερίδα «Η Ναυτεμπορική» γίνεται ο τρίτος κύριος μέτοχος της εταιρείας. Το 2013, η «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» αποχωρεί από τη μετοχική σύνθεση της εταιρείας και νέος τρίτος κύριος μέτοχος γίνεται η «KYVERNITIS TRAVEL S.A.», μία από τις κορυφαίες εταιρείες παροχής ταξιδιωτικών υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Μια δυναμική πορεία

Από το 2002 και εφεξής, η Erasmus S.A. γίνεται μια από τις εξέχουσες εταιρείες Επαγγελματιών Διοργανωτών Συνεδρίων (PCO) στην Ελλάδα ολοκληρώνοντας με μεγάλη επιτυχία περισσότερα από 50 έργα – επαγγελματικών συνεδρίων και παράλληλων εκδηλώσεων- τον χρόνο, απασχολώντας μια αφοσιωμένη και δυναμική ομάδα 25 συνεργατών. Τα δεδομένα αυτά επιβεβαιώνουν η αδιάρρηκτη εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν οι μεγαλύτεροι πελάτες μας, τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας των επαναλαμβανομένων έργων που φέρνουμε εις πέρας αλλά και το ευρύ φάσμα του τομέα δραστηριοτήτων.

Στις αρχές του 2003 η Erasmus μεταφέρεται  στα ιδιόκτητα γραφεία, που βρίσκονται σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Αθήνας, στην περιοχή του Hilton (ακριβώς δίπλα στο Divani Caravel Hotel).  

Ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς στην ιστορία της εταιρείας είναι η διοργάνωση του 15ου Συνέδριου της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας  - (ΕΑDV) - 15th Congress of the European Academy of Dermatology and Venereology, που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2006 στη Ρόδο. Περισσότεροι από 12.000 συμμετέχοντες και 130 εκθέτες φιλοξενήθηκαν ενώ το συνέδριο στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Τον ίδιο χρόνο (2006) η Erasmus λαμβάνει την πιστοποίηση ISO 9001, εγκαθιστώντας και εφαρμόζοντας το διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο για την διασφάλιση ποιότητας και ποιοτικής διαχείρισης επιχειρήσεων στον τομέα του προγραμματισμού και της διοργάνωσης Συνεδρίων και Εκδηλώσεων (Congress & Εvent Management) καθώς και Ταξιδίων Κινήτρου.

Δύο χρόνια αργότερα, το 2008, η Erasmus διασφαλίζει μία ακόμα σφραγίδα ποιότητας, καθώς γίνεται μέλος του Διεθνούς Συλλόγου Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (International Association of Professional Congress Organisers – IAPCO), ολοκληρώνοντας επιτυχώς την ενδελεχή διαδικασία αξιολόγησης.

Αποστολή εκτός Ελληνικών συνόρων: Η μεγάλη πρόκληση

Το 2009 αποτελεί κομβικό χρονικό σημείο για την Erasmus S.A.: η ανάθεση της οργάνωσης ενός συνεδρίου στο εξωτερικό για πρώτη φορά ήταν μια από τις προκλήσεις που προσδοκούσαμε να αντιμετωπίσουμε. Το 2ο  International Workshop on Focal Therapy and Imaging in Prostate and Kidney Cancer (10 – 13/6/2009, Noordwijk, the Netherlands), οργανώθηκε εξ ολοκλήρου από την εταιρεία μας με μεγάλη επιτυχία.

Αυτό ήταν το πρώτο βήμα προς την επέκταση των συνεργασιών μας  και την ανάληψη έργων ως Επαγγελματίες Οργανωτές Συνεδρίων στην Ευρώπη καθώς και σε άλλες χώρες, διευρύνοντας τον κύκλο επιχειρηματικών επαφών μας εκτός συνόρων.  Έκτοτε έχουμε κερδίσει μια  πολύτιμη εμπειρία ενώ συνεχίζουμε την αναπτυξιακή μας πορεία διατηρώντας  άριστες σχέσεις και άρρηκτους δεσμούς με  μεγάλα επιστημονικά  Ιδρύματα, Κολλέγια και Πανεπιστημιακούς φορείς σε όλη την Ευρώπη και ανά τον κόσμο, που μας εμπιστεύτηκαν  στο παρελθόν ενώ έκτοτε βασίζουν αρκετά από τα μελλοντικά τους σχέδια στην πολύτιμη τεχνογνωσία μας.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την ιστορία της εταιρείας Erasmus μέσω της προσωπικής αφήγησης της CEO κ. Γεωργίας Τσάτσου.

Memberships

Erasmus S.A. is an official member of IAPCO, ICCA, HATTA, HAPCO and ACVB.
Erasmus S.A. has established and applies a quality management system for Congress & Exhibition Organizers as well as Incentive Travelling.

  icca hatta tuv